ПРЕДСТАВЉЕНА КУЛТУРНА МАПА ТЕСЛИЋА У МАТИЦИ СРПСКОЈ

У Матици српској, најстаријој књижевној, културној и научној институцији српског народа представљена је културна мапа Теслића 10. новембра 2023. године. Теслићке представнике: начелника општине др. Милана Миличевића, предсједника СПКД „Просвјета“, господина Алексу Касаповића, јереја Тадију Никчевића и г. Борислава Тешића, начелника одјељења за привреду и пољопривреду, поздравио је генерални секретар Матице српске, господин Милан Мицић.

Господин Милан Мицић, нагласио је важност сарадње са свим институцијама који се баве језиком, књижевношћу, идентитетом и историјским памћењем на српском културном подручју. Такође, он је подсјетио на то да је Теслић, једна од првих општина из Републике Српске, која је потписала протокол о сарадњи са Матицом српском 6. априла 2021. године, поводом Дана општине Теслић и најавио даљу сарадњу у његовању српске културе и националног идентитета.

Публици су се обратили и начелник општине Теслић, др Милан Миличевић, као и господин Алекса Касаповић, те јереј Тадија Никчевић.

У Матици је приказан промотивни филм у ком је представљена историја настанка Теслића, владајуће династије и материјална добра. А, поред тог, публика је могла видјети и природна богатства, туристички потенцијал, али и духовно, те културолошко насљеђе, који својом љепотом плијене све оне који посјете нашу општину.

Начелник општине Теслић, др Милан Миличевић, нагласио је да велику захвалност за овакав подухват дугује руководству Матице српске, генералном секретару г. Милану Мицићу, као и професору Алекси Касаповићу, предсједнику СПКД „Просвјета“, Теслић и јереју Тадији Никчевићу из Архијерејског намјесништва теслићког.

ВИШЕ НА: https://www.youtube.com/live/HzQVZQ0C-eM?fbclid=IwAR3Zj16EjbF7yGTgMipa2da7FQDr3urxgKxnFJ_wWCvD3TNPctXS55Zjg-w