Конкурс „Светосавље и наше доба“

У априлу мјесецу 2021. године узели смо учешће на конкурсу у Србији под називом „Светосавље и наше доба“ и остварили значајне резултате.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,Коло српских сестара Епархије бачке Нови Сад, Катихетски одбор Епархије бачке Нови Сад, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља организовали су ХХIХ РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ „СВЕТОСАВЉЕ И НАШЕ ДОБА“. Калиграфски конкурс се расписује од 2011. године за ученике основношколског и средњошколског узраста у Републици Србији и Републици Српској, а од 2012. године и за децу српских школа у расејању.

Најуспјешнији радови биће изложени на завршној свечаности и штампани у Каталогу који се уручује ученицима и наставницима уз награде.

Организатори додјељују сљедеће награде на калиграфском конкурсу:

Највише 3 награде за најуспешније радове у свим категоријама. Награду листа „Невен“ најмлађем, најуспјешнијем, похваљеном учеснику у категорији1- 4. разред ОШ. До 3 похвале у свакој категорији за успјешне радове. Наставницима награђених ученика се додјељују похвале, а наставницима који имају више награђених ученика додјељује се награда.

Са великим задовољством истичемо да је калиграфски рад наше полазнице Школе ћириличке калиграфије Наталије Богданић 4. разред остао запажен и добила је похвалу у категорији основних школа ( 3-4. разред). У овој категорији приспјела су 153 калиграфска рада 25 основних школа ( 6 из Републике Српске).

Такође, у категорији основних школа ( 6-9 разреда) рад наше талентоване полазнице Сашке Миливојевић комисија је одабрала да буде изложен на овогодишњој манифестацији.

Такође, рад Алене Иришкић (7. разред) је такође изабран за изложбу на овогодишњој манифестацији. У овој категорији приспјело је 118 калиграфских радова, од тога 31 рад је изабран за изложбу, од тога два рада наших полазника што је веома значајно за нашу школу.

Веома смо поносни на резултате наших ученика!