II генерација дипломаца Школе ћириличке калиграфије

Дана 23.5.2021, уочи празника светог Ћирила и Методија, одржана је додјела диплома и пригодних дарова у галерији Дома просвјете другој генерацији Школе ћириличке калиграфије коју организује СПКД „Просвјета“ Теслић.

С посебним задовољством истичемо да је ова Школа ћириличке калиграфије спојила искуство и младост, те су се у нашој школи нашли и дјеца и одрасли који су постали вриједни чувари наше ћириличке баштине.

На самом почетку изложбе, наш теслићки књижевник, Војислав Јованић, својим стиховима пјесме Ћирилица показује нам важност и снагу нашег јединственог писма.

Почасни гости ове скромне манифестације су били проф. др Богомир Ђукић који је уручио дипломе у име Друштва просвјете и Славен Јелић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности, који је поносним дипломцима уручио пригодне дарове које је обезбиједио начелник општине Милан Миличевић.

Ђакон Александар Митровић је и ове године предано радио као предавач заједно са проф. Маријаном Субашић.

Свечана додјела диплома.

Циљ Школе ћириличке калиграфије јесте да наставимо, оплеменимо и осавременимо оно што су наши преци започели. Просвјети, као институцији је стало да његујемо културно-духовно насљеђе. Желимо да наши полазници из ове духовне оазе понесу само лијепе успомене. Школа ћириличке калиграфије је заживјела и овим смо учврстили нашу мисију и дали смо једно ново свјетло које ће у духовном смислу руководити овим народом.