НАГРАДНИ КОНКУРС ПОВОДОМ „СВЕТОСАВСКЕ НЕДЈЕЉЕ“

ОО СПКД „Просвјета“ Теслић, поводом „СВЕТОСАВСКЕ НЕДЈЕЉЕ“ расписује наградни К О Н К У Р С за избор најбољих ликовних и литерарних радова Оквирна тема за ученике основних и средњих школа је „ИМЕНА СУ ВАША У КЊИЗИ ВЈЕЧНОСТИ…“(према ријечима из тропара Светим Мученицима Јасеновачким)─

Ова година протиче у обиљежавању сјећања на осамдесетогодишњицу оснивања Концентрационог логора смрти у Јасеновцу. Више од седамсто хиљада Срба страдало је у логорима Јасеновца, Доње Градине, Јадовна, Глине и других бројних масовних стратишта на тлу Независне Државе Хрватске.

Жељели бисмо да својим радовима дате допринос истини о најмонструознијим злочинима и геноциду почињеном над српским народом од стране Независне Државе Хрватске у току Другог свјетског рата.

Оквирна тема за одрасле је „А ШТА ЈЕ НАРОД ИЗГУБИ ЛИ ЈЕЗИК, ЗЕМЉУ, ДУШУ?“(према ријечима из Завјештања великог жупана српског Стефана Немање свом сину Светом Сави)

Право учешћа на конкурсу имају сви заинтересовани.Учесници се разврставају по сљедећим категоријама:

1. Ученици од I до V разреда основне школе

2. Ученици од VI до IX разреда основне школе

3. Ученици од I до IV разреда средње школе

4. Одрасли

Молимо одјељењске старјешине и наставнике, односно професоре српског језика, историје и ликовне културе да помогну ученицима у разумијевању наведених појмова, како би њихов књижевни или ликовни рад био изражен сасвим јасно у оквиру задате теме. Радове, под шифром, потребно је доставити до 10. јануара 2022. године на адресу: СПКД „Просвјета“, Улица Светог Саве 15 Теслић.Радујући се што већем броју ваших радова, искрено вас поздрављамо, Предсједник ОО СПКД „Просвјета“ Теслић Алекса Касаповић, проф.